CIG Pannónia Életbiztosító ügyfélportál

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. ügyfélportálja 2010 szeptembere óta áll az életbiztosítónál szerződéssel rendelkező magyar, szlovák és román ügyfelek rendelkezésére. A portál legfőbb feladata biztosítási és befektetési információk vizuálisan kiemelt kezelése és az ügyfelek által kezdeményezett tranzakciók támogatása.

Az ügyfelek és a biztosító folyamatosan változó igényeiből eredőn az alkalmazás az elmúlt két évben számos új modullal és kiegészítő szolgáltatással bővült. Bevezetésre került a biztosítási termékekhez köthető egyedi közlemények publikálási rendszere, melynek révén minden ügyfél a saját szerződésének megfelelő információkat, híreket láthatja az ügyfélportál bejelentkezett felületén. Új termékek bevezetésekor rendszerint igényként jelentkezik, hogy az adott termékkel rendelkező ügyfelek számára a többitől eltérő adattartalmat tegyen a portál elérhetővé például a portfólió, az eszközalap felosztási vagy éppen a bónuszmegjelenítési oldalakon. Ezek kezelése szintén a rendszer sajátosságai közé tartozik, ahogy a 2012 nyarán bevezetett tranzakciós modulok is, melyek jelentős szolgáltatásbővülést eredményeztek, lévén így az ügyfelek immáron a portálon kezdeményezhetnek bizonyos tranzakciókat, eszközalap váltásokat, szolgáltatás megrendeléseket. Ezen tranzakciók kiemelt biztonsági megoldások bevezetését tették szükségessé, többek között automatikus, időlimites kód generálását és annak SMS-ben történő kiküldését az ügyfél részére.

A rendszer érintettjei

A funkcionalitás főbb jellemzői

Technológia

Az ügyfélportál Symfony 1.4 keretrendszerben került kifejlesztésre. Az alkalmazás webservice-eken keresztül közvetlenül a biztosító szerződés- és ügyfélmenedzsment rendszerével kommunikál a szolgáltatás-orientált architektúra (SOA) alapelveinek megfelelően.