CIG Pannónia Életbiztosító
kommunikációs honlaprendszer

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kommunikációs honlaprendszere 2009 második felében azzal a céllal került fejlesztésre, hogy a magyar és román piacon nem sokkal korábban megjelent életbiztosítónak egy könnyen átlátható, releváns információkban gazdag, céges arculatba illeszkedő, modern kommunikációs csatornát biztosítson a meglévő és leendő ügyfelek felé. A honlaprendszer négy önálló lokalitást (központi, magyar, román és szlovák), illetve az ezek tartalmainak kezelését lehetővé tevő adminisztrációs felületet foglal magában. A portálrendszer kiegészítéseként számos microsite és blog is készült.

A rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy széles körű szabadságot biztosít az adminisztrátoroknak a megjelenés testreszabásában. A nyitóoldali dobozok tartalma például adminisztrációs oldalról állítható. A lokalitásonként egyedi rovathierarchia szintén dinamikusan bővíthető, az adminisztrátorok számos oldaltípusból választhatnak. A rovatpontoknál a rendszer verziókezelt cikk tartalmakat jelenít meg, melyek egy komplex jóváhagyási folyamat végeredményeként kerülnek publikálásra. A cikkekhez nézőképek, galériák, letölthető fájlok kapcsolhatók, honlapon történő megjelenésük perc pontossággal időzíthető. A tartalmak e-mailben, twitteren, iwiw-en, facebookon megoszthatók, illetve a felhasználó e-mailben értesítőt is kérhet az általa beállított témakörökben az új tartalmak megjelenéséről.

A cikk tartalmakon kívül a portál egyéb információkkal is szolgál: a képviselőkeresőben megyénként megjeleníthetők a biztosító értékesítő kollégái, a karrier oldalon az aktuális álláslehetőségekre lehet jelentkezni, az árfolyam- és hozamszámolóban pedig a biztosító termékeihez kapcsolódó eszközalapok árfolyamváltozásairól kaphat információkat a felhasználó.

A rendszer érintettjei

A funkcionalitás főbb jellemzői

Technológia

Az ügyfélportál Symfony 1.4 keretrendszerben került kifejlesztésre. A célközönség minél szélesebb körben történő elérése érdekében a portál teljesen flash-mentes, így okostelefonokról és tabletekről is korlátozások nélkül megtekinthető.