MEGÉRKEZETT A STREAMTÁR!
Online videó és streaming szolgáltatás saját arculatba csomagolva

2021. március 30.

Ideje kilépni a Youtube és Facebook videók korlátai közül és valóban a saját igényeknek megfelelően tálalni, használni vagy akár értékesíteni a videós tartalmakat! A magyar fejlesztésű Streamtár egy online videómegosztó felület, amely biztosítja a videók értékesítésének lehetőségét és 100%-ban egyedi arculatra szabható megjelenítését.

Az online videós tartalmak népszerűsége töretlen, a technológiák fejlődésével azonban az igények is változnak. Erre tett rá még egy lapáttal a covidos időszak, amikor is az online jelenlét a legtöbb vállalkozás esetében a túlélés eszközét jelenti. A videók megosztásának lehetőségén túl megjelent az igény a felületek testreszabására, az egyedi arculat megjelenítésére és a videós tartalmak online értékesítésére is.

A Streamtár egy 100%-ban magyar fejlesztés, amely a vázat biztosítja az előre rögzített vagy valós idejű videós tartalmak megosztására. Az arculat, a szerkezet teljes egészében testreszabható, a branded megjelenítés az elrendezéstől kezdve, a színeken át, egészen az egyedi betűtípus használatáig egyénileg alakítható. A felület támogatja a tartalmak értékesítését is, így a koncertek, tanfolyamok, színházi vagy szakmai előadások könnyedén értékesíthetővé vállnak, így plusz bevételi forrást jelenthetnek ügyfeleinknek, ami manapság különösen fontos lehet a kulturális vállalkozások számára. A szolgáltatás összekapcsolható ügyfeleink meglévő jegyértékesítési rendszereivel, ami mindenképpen kisebb költséget jelent a nagy nemzetközi videomegosztó platformok díjaihoz képest.

„A Streamtár megalkotásával egy aktuális piaci igényre reagáltunk. Az értékesíthető online tartalmakra sosem látott igény mutatkozik, de ahhoz, hogy ezekért a fogyasztók hajlandóak legyenek fizetni is, a minőségi tartalom mellett a megjelenítés formája is figyelni kell. Nem mindegy, hogy egy Youtube videót értékesítünk vagy az adott cég, saját felültén levő tartalmat” – emeli ki Török Mátyás, a Netpositive ügyvezető igazgatója.

Az új szolgáltatás első éles „bevetése” a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft.-vel együttműködésben történik. Böjte Csaba A szabadság rabságában c. előadása elérhető az új videomegosztó platformon.

„A Streamtár azért előnyös nekünk, mert a jegyértékesítési rendszerünkkel kompatibilis, új, egyedi és könnyen kezelhető” – mondta el Kolonics Erika, a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont intézményvezetője. „A legnagyobb kihívást az jelentette nekünk, hogy az ötletet hogyan lehet hatékonyan megvalósítani. Ebben nagy segítségünkre volt a Netpositive csapata, akikkel nagyon jó volt az együttműködés. Segítőkészek és szinte mindent megoldottak eddig, amit szerettünk volna. Innovatívak és jófejek” – tette hozzá.